VIDEO Premierul Ludovic Orban: Nelu Tătaru, propus ministru al Sănătății

 

Premierul a precizat că Victor Costache și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Sănătățîi, din motive personale și profesionale.

„Am luat act de această demisie și îi voi transmite președintelui României Klaus Iohannis pentru a putea să se emită decretuld e revocare. Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc. Am făcut echipă și împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru bună colaborare.

Îi voi propune președintelui Klaus Iohannis ca ministru al Sănătății pe secretarul de stat Nelu Tataru. Face parte din echipa de la Ministerul Sănătății. A fost, este si va fi in prima linie in batalia impotriva noului coronavirus, astazi se gaseste la Suceava. Stapaneste foarte bine toate procedurile si tot planul de masuri. 

L-am sunat si l-am informat de intentia de a-l propune ca minsitru al Sănătății.

Voi continua sa intaresc echipa de la ministerul Sănătății. MS isi va creste incontinuarea capacitatea .

Ramanem concentrati pe toate obiectivele stabilite: cresterea vitezei de derulare a eanchetelor epidemiologice, cu respectarea regulilorde carantina, efectuarea tuturor caracteristicilor .

Urmarim in continuare cresterea capacitatii de diagnosticare.

Trebuie sa fac o preccizare: INSP a instituit un sistem de diagnosticare stabilind prioritatile, Toate acestea raman valabile.

Continuam sa urmam aceste regulli, inconformitate cu recomandarile de la nivel european internationaș

Urmarm apararea spitaleolor, procurarea materialelor necesare pentru protectia medicilor, indiferent ca sunt spitale in subordinea ministerului sanatati iapararii.

Avem prioritate zero achizitia materiale , dispoziticve pentru apararea medicilor si pacientilor tratati de alte afectiuni.

Punem in continuare planul pentru tratarea pacientilor infectati.

Păstram aceeasi strategie.

Îi asigur pe toti romanii ca Guvernul, MS, toate institutiile aflate in prima linia ea bataliei isi fac datoria , au ca prim obiectiv apararea vietii cetatenilor”, a transmis premierul Ludovic Orban într-o declarație de presă.

Nelu Tătaru este chirurg de profesie, președinte PNL Vaslui.A fost senator PNL de Vaslui în legislatura 2012-2016.