VIDEO | Scandal în Parlament la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Sănătății

La nici două luni de când a fost pus în funcție, ministrul sănătății a fost chemat în Parlament, pentru a da explicații cu privire la modul în care a gestionat pandemia. 

„Autorul dezastrului din sănătate este PSD. Autorii acestei moțiuni au greșit numele: trebuia să se numească „Voiculescu, un pericol pt mafia din Sănătate. Aveți o decizie simplă: votați cu mafia sau cu mine, împotriva acestei mafii”, s-a apărat ministrul în Parlament. 

Social-democrații îl acuză pe ministrul Sănătății că nu a făcut nimic pentru a evita tragedia de la Matei Balș.

„Dumneavoastră ați fost protagonistul unui film despre Colectiv, dădeați lecții tuturor, faceți partea a doua despre Balș? Să explicați ce acte se puteau face! Dacă ați fi avut decență, ați fi plecat acasă sau ați fi fost demis de premier. Nu ne așteptam ca în 50 de zile să reformați sistemul, ci să verificati instalațiile din spitale și să evitați tragedia de la spitalul Balș”, acuză social-democratul Alfred Simonis. 

„Îl rog pe ministru să ne spună care sunt cele 10 măsuri concrete pe care le-a luat de cand e în această funcție! Este multă demagogie și lipsă de asumare, care ucid”, a spus Alexandru Rafila. 

Vlad Voiculescu este acuzat și de moartea tânărului ars care a fost transferat în Belgia.

Alături de PSD au fost și deputații de la AUR.

„Când se urcă scroafa în pom, cine tace, nu e om!. Asta se întâmplă în zilele noastre. Nu am văzut măsurile, domnule ministru. Ați promis că veți lua măsuri cu privire la spitalele din România unde se plimba mortul de la unul la altul și țara e îngropată. Una vorbim și alta fumăm”, a declarat George Simion, liderul formațiunii AUR.

Partidele de guvernare au sărit în apărarea ministrului. Nu se poate rezolva în 50 de zile ce nu s-a făcut în 30 de ani.

Zakaria Zoltan, dela UDMR, a spus „știm cu toții că ce nu s-a rezolvat în 30 de ani nu se poate rezolva într-un an și nici în 50 de zile”, iar liberalul Dan Vîlceanu a spus, „România are resurse limitate, veniți și faceți voi. Ați avut ocazia să faceți ceva timp de 30 de ani și nu ați făcut nimic”. 

 

FOTO Inquam