Violeta Alexandru, fost ministrul a Muncii: Pensiile recalculate nu vor scădea. Sporurile trebuie limitate

Într-o intervenție în direct la Realitatea Plus, fostul ministru al Muncii a explicat că informațiile privind scăderea pensiilor după recalculare nu sunt reale, deoarece că legea nu permite așa ceva.

„Nu vor scădea, scrie foarte clar în lege că în situația în care s-ar ajunge la un rezultat mai mic decât ce primește persoana în acest moment va ramâne cu pensia în plată, în niciun caz nu va scădea. (…) Este necesar un anunt și o clarificare în perioada următoare. Trebuie să înțelegem că pensiile trebuie să crească, cum e normal, de la 1 ianuarie, nu din mai, nu din iunie din nici o alta luna, ci de la 1 ianuarie, astfel încât oamenii să știe pe ce se pot baza.

Pe de altă parte, fostul ministru a subliniat necesitatea tranșării de urgență a problemei sporurilor, deoarece și-au pierdut scopul pentru care au fost gândite și au devenit majorări salariale mascate, acordate aproape necondiționat.

   „Dorința noastră este să dăm salariul corect, corelat cu performanța. Mă indoies de faptul că acesta se acorda în instituții. Acesta ar trebui să fie singurul spor, e necesar să ne orientăm către evaluarea performanței într-o instituție”, a menționat fostul ministru, la Realitatea Plus.