Zeci de români sunt blocați în Barcelona: ”Ne-au transmis că zborurile spre România sunt anulate”

Marius Spaimoc, unul dintre români, a declarat pentru G4Media.ro că e vorba despre pasagerii a două curse (Wizz Air spre Cluj și Blue Air spre București) care ar fi urmat să decoleze spre România după ora 18.00, ora României, când intră în vigoare interdicția de intrare în țară.

”Personalul aeriportului ne-a comunicat că aceste curse nu mai pot decola spre România. Suntem câțiva care am venit din Mallorca, unde aveam locurile de muncă, dar acestea s-au închis. Nici în Mallorca nu mai avem ce face, nu ne mai primește nimeni, dar nici în România nu putem ajunge”, a declarat Marius Spaimoc.

Toate zborurile spre şi dinspre Spania sunt suspendate timp de 14 zile, începând cu data de azi, 18 martie, ora 18,00, a anunţat marţi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, într-o declaraţie la sediul MAI.

„Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18 martie, ora 18,00, ora României. Cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, spre şi dinspre Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020. Amintesc faptul că ele erau deja prelungite până la această dată”, a spus Marcel Vela.